Månedens hairJOI med @hairbyelianne

Fremover ønsker vi å snakke med noen av våre Joicofrisører for å bli litt bedre kjent med de, samtidig som de deler noen av sine tips og triks. Først ut er Elianne Prang-Unneberg som er lærling hos Gullsaksen - Annicken Lorentzen i Fredrikstad. Vi synes hun er superkul og ønsket å ta en prat med denne up and coming frisørjenta. Les blant annet om hennes hemmelige hårvåpen og Joico-favoritter.

Image1
 

Elianne er utdannet sosionom og har tidligere jobbet i barnevernet. Hun elsket jobben sin, men klødde i fingrene etter å jobbe med noe kreativt. Etter å kunne jobbe med noe helt annet, noe som nesten var hobbyen hennes. Selv sier hun jeg har alltid elsket hår, mote og stil. Den gangen jeg skulle velge utdannelse turte jeg ikke helt å gå den kreative veien. Jeg vet ikke helt hvorfor. Jeg hadde en voksende drøm i magen som jeg ikke helt klarte å glemme og derfor hoppet jeg i det og begynte på Adam og Eva frisørskolen. Det var en stor avgjørelse å ta for meg. Når man har fast jobb og en helt annen utdannelse, men jeg tenkte at det ene ikke burde utelukke det andre. Jeg føler at jeg traff blink! Det å skape noe eget i form av hår, få være kreativ, utvikle seg, lære nye teknikker og følge med på trendene som forandrer seg hele tiden er veldig spennende. Det som motiverer meg like mye er kundekontakten. Den er fantastisk! Jeg har så hyggelige møter hver eneste dag. Det å sende ut en fornøyd kunde som du har gjort det beste du kan for, er en rå følelse. Det motiverer meg veldig.

Hva er ditt hemmelige hårvåpen?

Å den er vanskelig. Hvis jeg skal velge et, må det bli fønbørsten Blue Lightening fra Babyliss. Den er så enkel å bruke. Både på meg selv og på kunder. Den polerer håret utrolig fint uten at man må stå med rundbørste og føneren. Den gir det samme resultatet, nesten finere. Særlig for meg som har denne halvlange luggen er denne børsten perfekt. Jeg liker å føne luggen etter at jeg vasket håret så den legger seg riktig og får et lite løft. Da bruker jeg alltid Blue Lightening.

Bruker alltid Blue Lightening til luggen min!

IMG 5437
Tevei renvoye o Tlk BFUU0p8 unsplash IMG 4246

Hva er ditt favoritt Joico produkt og hvorfor?

Her klarer jeg ikke velge ett. For jeg har to absolutte favoritter. De brukes til to forskjellige ting og jeg kan ikke leve uten den ene eller den andre. K-PAK sin Luster Lock Multi Perfector Spray. Dette produktet har alt! Når jeg skal forklare kundene mine om denne sprayen, føler jeg nesten at den er litt for god til å være sann. Fordi den har så mange egenskaper i en og samme flaske. Det er en
leave-in kur, noe som er digg i seg selv. En kur du ikke trenger å stå i dusjen og vente på at skal virke, for så å vaske den ut. Her kan du bare spraye den i håndkletørt hår og “voila"..... Den gir meg min daglige dose glansfullt hår og masse pleie. Den forlenger fargen på håret og er uv, samt varmebeskyttende. Om sommeren har jeg den alltid i vesken og sprayer den i tørt hår også. Da samler den håret litt og gir ekstra pleie gjennom dagen. Jeg bruker denne på nesten alle kundene mine. Det andre produktet jeg ikke kan leve uten er Body Shake!!! En teksturspray som løfter håret, gir den perfekte fastheten jeg elsker, uten at den tynger eller gjør håret mitt matt. Det forblir fortsatt mykt og formelig. Love it!!

Luster Lock har alt!

IMG 6068
IMG 4141 IMG 4148

Hva er favoritt trenden din denne sesongen?

Trenden som har regjert siste tiden der håret skal være naturlig, sunt og vakkert. Helt i min gate. At vi skal fremheve det beste hos hver enkelt. Det er jo faktisk noe Gullsaksen salongen jeg jobber i, også har som visjon. Vi farger, striper og gjør mye med håret, men jeg liker at det ser ut som vi ikke har gjort noe med det i det hele tatt. Hvis det gir mening? Jeg elsker et honningfarget, blondt hår, gjerne med litt fadet ettervekst. Vi har kanskje brukt 3 timer på å få det sånn i salongen. Når du ser kunden på gaten, ser det ut som fargen er helt naturlig og som om hun alltid har hatt den. Da har vi truffet spikeren føler jeg.

Elsker også at håraccessoirene er tilbake. Særlig statement-hårbøylen. Her kan vi tilføre håret det lille ekstra og også lage personlig preg på uttrykket vårt. Jeg fant aldri selv den perfekte hårbøylen. Jeg lette overalt og trålet internett. Det endte med at jeg lagde mine egne hårbøyler. Disse selger vi også i salongen der jeg jobber, noe som er kjempegøy og som jeg er stolt av.

Elsker håraccessoirer!

IMG 7348
IMG 8501 IMG 8500

Hva blir du inspirert av om dagen?

Jeg blir inspirert av veldig mye. Jeg er en sucker for det som er estetisk vakkert i mine øyne - det kan være en bukett tørkede blomster, et spesielt møbel, en kjole i fantastiske farger og andre damer med særegen stil. Det synes jeg er skikkelig kult. Jeg er litt sånn at jeg har lyst til å ta bilde av alt og lagre det for meg selv. Jeg er nok særlig inspirert av og opptatt av mote. For meg henger hår, klær og personlig stil sammen. Jeg tenker at personligheten gjenspeiler seg i hvordan vi uttrykker oss gjennom de ytre tingene. Håret mitt er veldig “meg” - hvis du skjønner. Hvis jeg ser andre på gaten med en utrolig fin hårfarge, en kul hårspenne eller generelt en bare kul stil, fanger dette oppmerksomheten min med en gang. Jeg har en ubevisst radar som går hele tiden tror jeg (ha, ha). Jeg legger vel merke til disse tingene og blir lett inspirert. Særlig når jeg er i andre byer, spesielt København. Jeg synes jentene der er så avslappede, men samtidig alltid velkledde og fine på håret. Når det kommer til hår, liker jeg det naturlig vakre håret. Det som ser ut som det bare er solkysset, sunt og glansfullt. Jeg liker ikke håret når det er altfor stylet og striglet, men heller ikke når det ser rufsete og ustelt ut. En god balanse midt mellom der. Jeg liker når man tilfører håret sitt en personlig touch. Som for eksempel en lugg. Elsker lugg. Det føler jeg gir skikkelig personlighet til frisyren. Det kan være bare små endringer som gjør en stor forskjell og får frem ansiktet på en helt ny måte.

IMG 6182
Jeg elsker lugg som gir en skikkelig personlighet til frisyren.

Hva er ditt beste tips til bad hair days?

Våkner jeg opp med en dårlig hårdag, tenker jeg at det er en god dag for å få håret opp. Opp i en scrunchie, en hårklype eller en hårbøyle. Eller finne frem et gammelt silkeskjerf og knyte det rundt hodet med en kul knute. Den funker alltid. Da er det en perfekt dag til å bruke noen av håraccessoirene vi ofte har stacket opp en del av, og som vi ofte har dårlig samvittighet for at vi bruker for lite. Gjør en dårlig hårdag om til en bra hårdag. En dag hvor du pynter deg litt ekstra med noe annerledes. Jeg har vært glad i bøttehatten i sommer og på late hyttemorgener hvor jeg ikke har giddet å ordne håret har jeg brukt denne. Den gir også antrekket en personlig og avslappet touch . Det er gøy å tørre å bruke ulike elementer for å løfte håret og stilen vår. Ikke vær redd for hva alle andre tenker - gå med akkurat det som du føler deg fin i og som du selv liker.

Gjør en dårlig hårdag om til en bra hårdag!

IMG 2560 IMG 7346

Følg @hairbyelianne og @gullsaksenannickenlorentzen på Instagram