Månedens hairJOI med @karolinehaar

I månedens hairJOI har vi snakket med IT-jenta Karoline Malene Fotland hos Digg Frisør i Bergen. Ønsker dere inspirasjon på de lekreste blonde fargerne, så sjekk ut instragramkontoen til denne fargerike dama. Den bugner av de nydeligste blonde farger i alle nyanser. For Karoline er håret identitet, og hun elsker den kunstneriske friheten hun har med å lage akkurat de fargene hun vil. Hun mener faktisk at vi frisører tryller litt og det er vi veldig enig i! Her deler Karoline hvorfor hun elsker å jobbe med farge, trender og hva som inspirerer henne!

Karoline
Hår er identitet, og da må fargen være ON POINT. Riktig farge til kundene er viktig for å fremheve hudtoner, ansiktstrekk eller øyne.

"Hvorfor jeg elsker å jobbe med farge? -farge skaper glede! Om det er i håret eller i et antrekk, så er det utrolig hva farge kan gjøre. Hår er identitet, og da må fargen være ON POINT. Riktig farge til kundene er viktig for å fremheve hudtoner, ansiktstrekk eller øyne. Akkurat dette er grunnen til at jeg elsker å jobbe med farge.

Jeg kan lage akkurat den fargen jeg vil! Jeg kan blande meg frem til alt fra de lekreste kaldeste blonde toner, til deilige varme toner. Vi frisører kan faktisk trylle litt når vi jobber med så fantastiske farger.

Heldigvis lever vi i et samfunn der man kan være åpen om den man er, og det gjør ingen ting om håret er lilla, blått, grønt eller gult. Vi har uendelige muligheter. Selvfølgelig er det noen skeptikere til intense knallfarger, men det vil det dessverre alltid være. Det gjør det bare enda GØYERE synes jeg. Alle burde hatt litt ekstra farge i hverdagen. Selv har jeg prøvd alle fargene i Intensity serien. Det er jo så utrolig gøy.. En klar favoritt her er BLUSH og PEACOCK GREEN !

Alle burde hatt litt ekstra farge i hverdagen!

IMG 1242
IMG 1233 IMG 1231

Med fargene fra Joico får håret fantastisk pleie under fargebehandlingen. Den eneste hårfargen i verden som gjenoppbygger håret under farge prosessen. Ingen ting er bedre enn det. Og sist men ikke minst. Bruk fargesirkelen! Den er et fantastisk hjelpemiddel..

DSCF1981

Hva gjør min frisørhverdag spennende?

Variasjon, kreasjon og kundene mine. De fine, vakre kundene mine. Mange spør meg, blir du ikke lei av å legge folier og farge? Ehh nei, definitivt ikke. Selv om det kanskje ser ut som at vi frisører står og gjør det samme dag etter dag etter dag, så er ALLE hår forskjellig. Jeg kan ha en full dag med foliestriper, men jeg må tenke forskjellig på hver behandling. Ingen er like, heldigvis for det. Da hadde hverdagen blitt kjedelig.. Så er det stadig nye trender, teknikker og produkter som kommer på markedet. Som frisør blir du aldri ferdig utlært. Det er gøy det!!

IMG 1232 Blonde 5 Blond 2 K PAK Hair Repair System

Jeg bruker alltid K-pak Clarifying Shampo og Deep Penetrating Reconstructor før jeg toner. Lar kuren virke mens jeg blander toningen.

IMG 1239
 

Min største hemmelighet for å oppnå den perfekte blondfargen?

Tid, tid, tid. Min beste venn og største fiende. Det er så viktig at blekingen får virke lenge nok. Hvis vi ikke får lysnet opp nok, så får vi ikke frem den kalde blonde deilige fargen! Så er jeg veldig nøye når jeg pensler på toning i vask. Den skal fordeles jevnt i hele håret. Jeg bruker alltid K-pak Clarifying Shampo og Deep Penetrating Reconstructor før jeg toner. Lar kuren virke mens jeg blander toningen.

Hvis jeg skal dele en hemmelighet til så er det K-Pak Color INV (intense violet). Alt fra en drue til en ert med INV blandes godt i toningen for å få den enda mer mot lilla. Jeg sier det igjen BRUK FARGESIRKELEN FOLKENS! Vi vet jo alle at lilla tar vekk gult ;)

Blonde3 Blond1 IMG 1235

Defy Damage Pro 1 har jeg brukt jevnlig på nesten alle kunder siden vi fikk den i salongen! Det gjør hele blekeprosessen så mye lettere, håret får en jevnere lysning, og det bevarer kvaliteten i hele håret.

Defy Damage Pro 1 har jeg brukt jevnlig på nesten alle kunder siden vi fikk den i salongen! Det gjør hele blekeprosessen så mye lettere, håret får en jevnere lysning, og det bevarer kvaliteten i hele håret. Ikke bare der det smøres i ;) Ikke minst så styrker det hårets bindinger. Og det er jo så enkelt! Det tar kanskje 30 sekunder ekstra. Og DET har alle tid til ;) I hvert fall når det gir så gode og synlige resultater. Har du ikke prøvd denne fantastiske kuren, så er det faktisk bare en ting å gjøre!

Jeg har ikke fått én negativ tilbakemeld fra kunder på denne serien. Defy damage pro 1 er prikken over i’en på en fantastisk opplevelse for deg som frisør, og ikke minst for kunden!

GO FOR IT! A-ha opplevelse next!

Favoritter til blondt hår!

IMG 1248 Blonde prod

Hva som inspirerer meg?

Gode kollegaer og god faglig kunnskap. Jeg jobber på en salong med 11 ansatte. Vi har en travel hverdag med mye kunder. Nivået og kreativiteten her hos oss gir meg motivasjon og inspirasjon til å gå på jobb hver dag. Ikke minst sånn som det er i nå for tiden med mye aktivitet på sosiale medier. Det er en inspirasjon i seg selv å se andre frisører som jobber. Måten de jobber på, teknikker, fargekoder, klippe former og styling. Det er jo så utrolig mye kreativt og gøy der ute!!

THANK GOD for sosiale medier;)

IMG 1230 IMG 1226

Det er alltid gøy å følge med nye trender. Og ikke minst gamle som kommer tilbake!

Det er alltid gøy å følge med nye trender. Og ikke minst gamle som kommer tilbake! Da kan man være med på å skape et produkt som er inspirert av andre.. Om det er 80-tallet eller 90-tallet vi ser kommer igjen, så er det gøy å være med på den reisen med kunden. Da blir det alltid god stemning.. Og det liker vi. Vi skal ha det gøy på jobb..

Så er det óg viktig å huske på de kundene som synes det er vanskelig å formulere seg i forhold til dette. For noen sitter det veldig langt inne å være åpen om å “ha det andre har”. Så da er det frisøren sin jobb å være med på å foreslå det som er trendy akkurat nå. Man må tørre og være litt på!

Så er det jo i dag lett å holde seg oppdatert på hva som er in og ikke… THANK GOD for sosiale medier ;)

IMG 1236 IMG 1241 IMG 1244 IMG 1239

Hvis jeg skal dele en hemmelighet til så er det K-Pak Color INV (intense violet). Alt fra en drue til en ert med INV blandes godt i toningen.

IMG 1228