10 tips til perfekt fargeresultat på blondt hår!

Her deler vi ti enkle tips til hvordan du kan lykkes med blondt hår.

H19 Blonde2
 
  1. KONSULTASJON

Utgangspunktet bestemmer sluttresultatet. Hvilket utgangspunkt ligger håret på naturlig? Bruk konsultasjonskartet, her får du hjelp til både å finne rett naturlig nivå og også RPC skalaen. Vær nøye når du gjennomfører konsultasjonen med kunden og still de rette spørsmålene, slik at du får vite hele hårets historie. Ikke lag for høye forventninger til sluttresultatet dersom du er i tvil om det er gjennomførbart. Det er mye bedre å bli positivt overrasket! Lag gjerne en hårplan sammen med kunden, flere besøk frem i tid!

2. FORPLIKTELSE

Vær ærlig med kunden og fortell hvilke forpliktelser det medfører å ha et blondt hår. Her kreves egeninnsats og det er ofte mer kostbart enn hvis kunden er vant med en mer naturlig tone.

3. FREMGANGSMÅTE

Planlegg gjennomføringen av behandlingen. Hvilken teknikk skal du ta i bruk for å oppnå det sluttresultatet du er ute etter? Er det ettervekst, førstegangspåføring, balayage eller striper? Ha en god plan på hele behandlingen slik at det blir en fin helhet på sluttresultatet.

H19 Blonde3
 

4. PRODUKTBRUK

Hvilke produkter du skal bruke for å oppnå det resultatet du ønsker er avgjørende! Skal du gå for en lysfarge? -Eller må du bruke bleking? Bleking blir ofte brukt og mange føler at dette kan tørke ut håret. Man kan i mange tilfeller bruke en lysfarge for å få opplysning, for så å gå over med den nyanseringen du måtte ønske etterpå. Vi tilbyr også to fantastiske gode blekekremer i Joico; Blonde Life Creme Ligthener og Vero K-PAK Creme Ligthener. Felles for begge disse, er at de er ekstra skånsomme mot håret og inneholder Shea Butter. Dette er også de blekingene vi anbefaler som hodebunnsbleking.

For sluttresultatet på fargen og kvaliteten på håret er det avgjørende om man har brukt før- og etterbehandling. I Joico tilbyr vi et fantastisk system i Defy Damage som sikrer jevnere opplysning, i mange tilfeller bedre opplysning, og et sunt sluttresultat. Anbefal kundene dine alltid dette systemet. Defy Damage beskytter og motvirker at håret tar skade ved kjemiske behandlinger – hvem ønsker vel ikke et sunt hår med best mulig fargeresultat?

5. GJENNOMFØRING

Når fremgangsmåte og produktbruk er valgt er det vel så viktig at gjennomføringen blir som planlagt.

H19 Blonde4
 

6. NYANSERING

I mange tilfeller er det nødvendig å gjøre en nyansering etter en lysningsprosess. Et godt tips er å bruke konsultasjonskartet som inneholder både naturlig nivå og RPC skalaen, for å fastslå hvilket tonehøyde håret nå ligger på. Deretter finne rett nyansering ut ifra hva man ønsker å korrigere eller tilføye av pigmenter. Blonde Life Quick Tone Liqui-Crème er perfekte til å gjøre en rask og effektiv nyansering med. Disse fargene korrigerer fra tonehøyde 8 og lysere, og har kun 5 minutters virketid! Vero K-Pak Chrome og LumiShine Demi-Permanent Liquids er også fantastiske å bruke som nyansering etter opplysning.

7. YTRE PÅVIRKNINGER

Vi som frisører vet at et blondt hår påvirkes i stor grad av ytre påvirkninger. Sol, saltvann, klorvann, forurensing i luften, feil produkter og stylingverktøy er noe av det som kan påvirke en farge. Del din kunnskap med kunden og fortell om hva ytre påvirkninger kan gjøre med fargen.

8. DEL AV DIN KUNNSKAP

Gi kunden god veiledning på hvordan fargen kan bevares på best mulig måte. Du som fagperson vil kunne anbefale de rette produktene til hjemmepleie for kunden. Blonde Life serien er spesielt utviklet for akkurat dette https://www.joico.no/produkter/blonde-life disse produktene beskytter og bevarer den blonde fargen og sikrer kunden en fin farge til neste frisørbesøk.

H19 Blonde5
 

9. PRODUKTER TIL HJEMMEBRUK

Hvilket liv kunden lever er viktig for hvilke produkter du anbefaler. Det er ikke alltid kun kvaliteten på håret som avgjør hvilke produkter kunden trenger. Er det for eksempel åtte uker til neste frisørtime og i mellomtiden skal kunden tre uker til Syden, er solbeskyttelse og gode renseprodukter til håret spesielt viktig.

10. NY TIME

Som nevnt i punkt 1 er det lurt å lage en plan med kunden. Kanskje er det slik at kunden bør kommer tilbake å gjøre en nyansering om 4 uker for å opprettholde den perfekte blondfargen? Er det slik at kunden har en helfarge og får en markert ettervekst, bør denne tas hver 3- 4 uke for å beholde et så jevnt resultat som mulig. Del din kunnskap som fagperson med kunden og gi dem den veiledning du mener er den rette.